hits

Et spill for galleriet

Oslo 20160301.Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre etter møtet der de parlamentariske lederne der de diskuterte innstramninsgforslagene i asylpolitikken med statsministeren og integreringsministeren.. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sylvi Listhaug og Jonas Gahr Støre: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Der hvor regjeringsplattformen er klar på en streng innvandringspolitikk som kan ytterligere strammes inn ved behov, fortsetter Arbeiderpartiet med sin noe tomme, men høylytte retorikk. Det er også tydelig at deres nye talsperson er noe historieløs, og allerede har  glemt hva de bidro til kun for noen uker siden. 

La oss ikke glemme noe viktige historiske faktorer. Det er Arbeiderpartiet som var hovedbidragsyter til asylsituasjonen i 2015. Det er også kjent, og utvilsomt, at retorikk har en direkte effekt på flyktningestrømmene. Dersom man gjennom retorikk legger opp til en liberal innvandringslinje så har man gode referanser til hvordan det kommer til å gå. Det var nettopp disse signalene AUF, Ap og Støre sendte gjennom sine uttalelser.   

Dagens regjering legger opp til en realistisk innvandringspolitikk. Den kunne ha vært strengere, men den er langt strenger enn man kunne drømme om med en regjering bestående av Arbeiderpartiet, SV, MDG og Rødt. Det to sistnevnte partier har jo ikke vært lite liberale.  Deres representanter har blant annet har uttalt at de ønsker å sende fly til Nord-Afrika for å hente «flykningene». 

Regjeringsplattformen fra Jeløya legger opp til mottak av kvoteflyktninger, men det skrives også at dersom man får problemer med integreringen kan man ikke ta imot flere enn det man klarer å integrere. Altså kan integreringsproblemer medføre at man får en reduksjon i antallet kvoteflyktninger. Videre legger plattformen til rette for, og er nokså eksplisitt, at Norge skal ta imot de kvoteflyktningen som har best mulighet til å la seg integrere. Videre innføres det DNA-testing ved familieinnvandring. NRKs sak om utstrakt juksing med innvandring fra Pakistan viser at behovet for dette tiltaket er høyst tilstede.  

Dette er altså noen av realitetene i den nye regjeringsplattformen, samtidig blir kravene til tilpasning innskjerpet. man skal altså ha blitt en del av dette samfunnet før man får statsborgerskap. Som det skrives i regjeringsplattformen «At statsborgerskap i Norge skal henge høyt.....» , i tillegg skrives det at man skal «styrke innsatsen for å avdekke personer som har fått opphold i Norge på falske premisser». For gudene skal vite at det ikke er få av dem. Mahad-saken er et godt eksempel på dette.

Regjeringen går også inn for å stoppe den uønskede utviklingen med kjønnsdelte skoleklasser, og bruken av ansiktsdekkende plagg på arbeidsplasser. 

Arbeiderpartiet glemmer at de brukte store deler av valget på å klage på Listhaugs-retorikk, de hadde ikke mange meninger om innvandring. Det fremsto som det viktigste var å snakke om et kaldere samfunn, og utpeke Listhaug til samfunnsfiende nr. 1.  

Arbeiderpartiets egen tenketank Agenda var mest opptatt av å produsere dokumenter som var sånn ca. innvandringskritisk, men partiet fortsatte å klage på retorikken. I debatt etter debatt klagde Støre på Listhaug, og var mer opptatt av å latterliggjøre nødvendige innstramminger. Ikke minst ønsket han ikke å snakke om svenske tilstander, nei måtte gud forby om man velger å diskutere resultatet av en meget liberal innvandringspolitikk.

Det skal heller ikke glemmes at det siste arbeiderpartiet gjorde før deres nye talsperson inntok podiet var å innvilge at godt voksne afghanske menn uten beskyttelsesbehov fikk opphold, med den begrunnelse at de er barn. Menn er ikke barn, uansett hvordan vi vrir og vender på det. 

Arbeiderpartiet fortsetter sin dobbelkommunikasjon slik de gjorde under valget. Det kan se ut som Arbeiderpartiet har lest seg opp på hva befolkningen bryr seg, og ikke minst at folk flest er for en streng innvandringspolitikk. Det spør som Arbeiderpartiets nye innvandringspolitiske talsperson er ut å sykler alene eller om han har med seg det som er igjen av ledelsen i Arbeiderpartiet som vaklende støttespillere. 

Det er fortsatt regjeringen som står for den mest fornuftige linjen innen innvandrings- og integreringspolitikken. 

19 kommentarer
Bjørn Bråthen

Bjørn Bråthen

Du treffer godt med din beskrivelse og en kan undre seg har AP fullstendig glemt sin egen retorikk mot Listhaug og sitt politisk ståsted angående innvandring. Det som også kan sies ser vi et samlet AP bak denne snuoperasjonen eller er det et splittet AP vi kommer til å se ??

petter thielsen

petter thielsen

Det er Arbeiderpartiet som var hovedbidragsyter til asylsituasjonen i 2015?

Når skal dere i H og FRP begynne å ta ansvar for egne handlinger da? Med dere i regjering har det kommet bortimot 80 000 mennesker i asyl og innvandring. Ubestridt Norgesrekortd. Dagens regjering lot helt selv grensene til Storskog stå vidåpne så 5500 uten krav på asyl eller opphold kom inn.

Gå inn i deg selv og skam deg for at du bidrar til tidenes asylinvasjon og slutt med løgnen.

Alltid interessant å lese Farahmands innlegg. AP vrir og vrenger seg nå. Støre og Tajik har vel forstått at den evige kritikken mot regjeringspartiene er folk flest er lei av. Det neste er å gå for suksess tiltakene til FRP i innvabndringsdebatten, men der er AP dessverre for sent ute. Partiet er i fri flyt og der håper jeg de vil være i lang tid.

Dag Christensen

Dag Christensen

Treffande kommentar. Hadde kappesnuing vore ei idrottsgrein hadde AP vore suverene i kappesnuing lettvekt. Det er den klassen kor ein snur kappa fortast uten å ha skifta meining.

Det er meningsløst å slakte Støre og AP for en ny politisk linje i asylspørsmål. Det skal heller berømmes at man i lys av endrede forutsetninger, tør å mene noe annet. Det er ansvarlig politikk.

Steinar Lothe

Steinar Lothe

Leser alltid dine innlegg. AP har ingen egne meninger, vi for se hva de gjør no med de nye forslag i Danmark

Troverdigheten til Arbeiderpartiet på dette er mindre enn en nål i en høystakke.

Gi folket brød å sirkus, var det en som sa for noen år siden.

Så kan en ta de viktige avgjørelser ang, skatte/avgiftspolitikk, nesten ubemerket, også salg av norskt arvesølv.

Samme hvem som styrer her, rammene, vilkårene, styres utenfra, det norske folk sitter igjen med retorikken.

EU nøkkelen var 16000: det ble 33000++++..(og tallet stiger for hver dag)

I tillegg disse grønne subsidiene/avgiftene, de leker jo med våre penger, de er snillest/flinkest, med våre penger, uten å spørre en kjeft.

Gi folket mulighet med valg, avgi stemme på nett, noe som i disse dager kan kombineres med stemmeurnene, for de viktigste spørsmål.

Utrolig nesten hvor lydig/disiplinert folkeslag en er blitt.

``10 000kr mer i skatt innen noen få år, OK en får kutte litt på...``

``milliarder i grønne avgifter må til for å nå mål satt av de store avguder``

`` sukker/alkohol avgifter, etc, som smuglere klapper for, arbeidsplasser flyttes ut``

Så, hvem skal en stemme på tro??

Brød og sirkus!!!

Her traff du godt😀

Roger: Ja, det tok ikke lang tid før det ble krangel.

Så, når folk stemmer Ap igjen om noen år, endrer vinglepartiet sin politikk igjen og innvandringssirkuset er igang igjen...

christian juuhl

christian juuhl

Hvem er dette for en type som trekker stigen opp etter seg ? Værste jeg leser er utlendinger som nekter andre å komme til Norge . Slaur..

christian juuhl: det er type som ikke har stige. Det er lov å vøre opptatt av velferdsamfunnets ve og vel. Jeg har barn jeg også.

Hvem er MF?

Hehe. Nordmenn elsker å bli lurt. Man kranglet om 10.000 eller 8000 skulle komme... og så kommer det inn bakdøra ca 15.000 i året på familiegjenforening. Fra 2015 til og med 2018 snakker vi om ca 50.000 som skal fullfinansieres? Og tallene øker fra år til år. Ca 20.000 vil få komme på familiegjenforening i år. Da snakker vi bare familiegjenforening... https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2017/03/01/195277527/forventer-kraftig-okning-i-antallet-som-soker-om-familiegjenforening

Ljuger så du tror det selv. Mens den ene justisminister-nissen etter den andre står på grensa og nikker og smiler til den ene nye statsborgeren etter den andre, kommer du i ettertid og sier at det er Støres skyld. Fullstendig latterlig.

2015: Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Ap bør sørge for at Stortinget presser regjeringen til å ta imot flere flyktninger fra Syria.
2015: Da Støre talte: ? Norge bør åpne for å ta i mot til sammen 10.000 syriske flyktninger ? 5000 i år og 5000 neste år, sa Ap-lederen til kraftig applaus fra landsmøtesalen i Folkets hus i Oslo. Dermed får AUF og flere fylkeslag viljen sin.
2016: ? Arbeiderpartiet har det siste året hatt en kampanje for at vi skal ta imot flere flyktninger og asylsøkere i Norge, sa utenriksminister Børge Brende (H) på NRKs Aktuelt 10. november. Dagen etter fulgte han opp i Stortingets spørretime. Der sa han at signalet fra Aps landsmøte om 10.000 nye flyktninger er noe man får med seg i flyktningleirene i Jordan, Libanon og Tyrkia.

Nei, nei, denne fremstillingen av MDGs politikk er jo helt feil. Selvsagt vil dem ikke sende fly ned til Afrika for å hente flyktningene, dem tenker jo mye mer på klimaet enn som så. Istedet ønsker dem å sende helt nye el-sykler ned, med tog!, slik at disse kan ta seg til Norge på klimavennlig sett. Samtidig vil det bli innført en ny lov som garanterer alle som ankommer landet på sykkel permanent opphold, fulle trygderettigheter fra dag 1 og hurtigbehandling av innvilging av statsborgerskap. For å balansere denne nye ordningen skal alle som krysser grensa med fly eller fossilbil kunne miste statsborgerskapet, så klimafiendtlige innbyggere har vi nemlig ikke bruk for i verdens beste land. Dette kalles å ta ansvar for både klima og rettferdig fordeling, så nå vet alle hvem dem har å stemme på.

Synøve Linstad

Synøve Linstad

Takk Farahmand!Glem kommentaren om stigen! Hadde AP innrømmet naiviteten, kunne vi fått en viss tillit til partiet.Nå later de som at de alltid har hevdet..Godt at flere og flere har fått opp øynene! Hva hadde Norge vært i dag uten Listhaug? Siste forslaget om at innvandrere må søke asyl FØR de kommer inn i Norge,må være en god løsning.Hva da med de monsterne som tjener penger på folks elendighet?Kanskje de da må se seg om etter et nytt levebrød?Igjen takk til Listhaug og Farahmand for bidragene!

Skriv en ny kommentar