hits

Je suis Lego-mannen

Barnesokkene som hvor det angivelig er skrevet Allah.

Det er tydelig at jeg har bidratt til blasfemi, og denne gangen har det vært helt uten overlegg.

I forrige uke kom det nyheter om at Hennes og Mauritz ser seg tvunget til å trekke tilbake et par Legomann-sokker fra markedet. Kleskjeden hadde fått klager på at det var skrevet Allah på sokkene. Riktignok var teksten på arabisk og opp ned. I tillegg må man virkelig anstrenge seg for å se at de krusedullene symboliserer Allah, men slike detaljer blir noe uinteressante om man skal la seg krenke, eller være på vakt for blasfemi og sånt på vegne av andre.

Det som er interessant er at jeg har sett disse sokkene opptil flere ganger uten å ense at det muligens kan stå Allah på dem. Jeg har sågar kjøpt dem som gave til barna i familien (ja, jeg kjøper kjipe gaver). Det kan trygt sies at noen virkelig legger god iljen og kreativiteten til når de skal se etter Allah og «hans» profet.

Man kan trygt si at folk ser spøkelser, eller i dette tilfellet Allah, på høylys dag.

Lite har forandret seg siden 1994 da Claudia Schiffer ikledde seg en designerkjole som var prydet med arabiske bokstaver på kjolens brystparti. Det viste seg at det var et eller annen sitat fra koranen.

Claudia Schiffer ikledd kjolen med den arabiske teksten. Faksimile fra Independent.ie

«Ham som er ledet av Gud er godt ledet, ham som er forlatt av Gud kan ingen lede på riktig vei.»

Tenke seg at noe sånt kan stå skrevet på brystpartiet av en designerkjole. Som seg hør og bør fikk saken tilnavnet «sataniske bryst». Chanel-ledelsen ble sjokkert og livredde, men ikke paralysert. De løp til stormoskeen i Frankrikes hovedstad for å be stormuftien om tilgivelse.

Det er akkumulasjonen av slike beklagelser og handlinger som får mennesker og organisasjoner til at de ser seg nødt til å gå i knestående hver gang de får kritikk for å ha produsert noe som kan krenke noen.

Dermed er det ikke så overraskende at kampen for et liberalt samfunn blir stadig mer krevende når kleskjeder ser seg best tjent med å drive med utstrakt selvsensur. Men dessverre er ikke det begrenset til kleskjeder.

Charlie Hebdos sjefsredaktør meddelte for en tid tilbake at myndighetene ikke lenger hadde mulighet til å opprettholde tiltakene rundt redaksjonen. Satiremagasinet hadde heller ikke økonomisk handlingsrom til å opprettholde sikkerhetstiltakene fra egen lomme. Dermed så de seg nødt til å roe ned noe av samfunns- og islamkritikken.

Selvsagt skal overhengende fare for de ansattes liv og helse ta på alvor, og man skal gjøre sitt ytterste for å ivareta menneskene. Hvorvidt vi som samfunn er tjent med å la illiberale krefter få større og større spillerom er jeg veldig usikker på. Den stadige selvsensuren som pågår vil i visse miljøer vil gi disse gruppene en bekreftelse på at deres mål er rettferdig.

Så får man håper at HM-ledelsen husker å ta på seg sokkene med Lego-mannen og «Allah», når de skal besøke stormuftien i Sverige.

10 kommentarer
Fredrik O. Solem

Fredrik O. Solem

Folk har gått fra vettet med krenkelses hysteriet sitt. Og særlig farlig er knefallet for religiøse overbevisninger. Muslimer er alltid krenket og dette føyer seg bare inn i den lange rekken av særkrav og hensyn som muslimer stadig fremmer i sin kamp for å få vesten til å underkaste seg. Og våre egne velmenende politisk korrekte politikere og ledere legger stadig forholdene til rette for å skape Eurabia.

Jeg har sett "Muhammed i flisemønsteret på badet. Må jeg pusse opp?😉

Her må det jo være psykiatri inne i bildet. Det blir som å finne Jesus på toasten sin. Skal vi ta hensyn til personer som aktivt leter etter "krenkbart" materiale, så har vi det gående.

Judas Iscaroit

Judas Iscaroit

Litt underlig at en slik "seriøs" person ikke reagerer når de gale venstreradikale feminister klikker på saker som tre flagg fra Circle K stod samlet og fikk rasisme anklageleser.

Heller ikke at en "forsker" på oppdrag for internasjonale banker, for støtte for multikulturen finner opp "funn" at det står allah på viking mønster eldre enn islam.

For å løse dette er å fjerne multikulturen, la disse uønskede elementer i vesten integreres i sitt eget land. Pluss plassere venstreradikale feminister på anstalt. Man er ikke helt stabil hvis man klikker på bilde av chopstick i en Kina restaurant, mener at barn kan bli alkoholiker hvis dem ser et bilde av en eldgammel øl-reklame. Melk er rasistisk. Avkjørsel er mannsdominert. Osv.

Det starter i det små. Se også Vodkaflasken med en logo som ligner på profeten selv ELLER et skriftsymbol for profeten (!). Året er 2018, Life of Brian har ligge på youtube i lang tid uten at noen bryr seg. Våre sovende blasfemilover er formelt fjærnet. Men UUU på en sokk - hvis du snur den opp ned - er såpass krenkende at den må fjærnes. Det begynner å bli lenge siden Carl advarte mot dette og ble ledd ut i stor stil, men nok en gang får Carl rett. Gårsdagens latterlige FrP politikk er morgendagens felles mantra, historien gjentar seg - IGJEN. Snart på tide at mediene og resten av befolkningen følger etter.

Nå vet ikke jeg hva som står i koranen om salg av ting med Allah på eller klesplagg med sitater fra Koranen. Men jeg irriterer meg grønn, gul og blå på at i det hele tatt kan være mote å gå med kjoler som presser puppene under nesen, og som skal ha så dyp utringing at egentlig kunne du like gjerne ha droppet kjolen. Men det er da meg. Jeg skriker ikke høyere enn andre fordi. Jeg lar bare være og gå i det selv.

Men jeg må jo si at kjolen med arabiske bokstaver så var faktisk sitatet pent. Og tanken er vel egentlig god, bare ikke... godt gjennomført. Da forstå jeg derimot bedre når Khloé Kardashian la ut et bilde på instagram, en halloween, der Scot Disick og en til var kledd ut som en Arabisk sjeik og hun en katt med noe forran ansiktet, og hun tittelerte/skrev under bilde "Sheik Pu***".

karine haaland

karine haaland

Jeg har et bilde av en pannekake som som ble stekt på vårt kjøkken, og der ser man tydelig PROFETEN i profil! Pannekaken ble spist med syltetøy. Burde jeg dra til moskèen nedi gaten og beklage at jeg ikke bare har stekt og krenket profeten, men også SPIST ham m

ed syltetøy!

Kan dere ikke bare snu sokkene riktig vei så står det ingenting. Legomannen står jo på hue.

Det at fanatiske idioter påpeker slikt,er da slett ikke overraskende.Men at HM legger seg flat og inndrar varen

er ei skam. Flaut!

Det har jo også vært en del historier om folk som ser Jesus på toasten eller i annen mat, og som er "hellig" overbevist om at de har fått et religiøst syn.

Jeg ser stadig Disneyfigurer, dinosaurer o.l. i skyene...

Skriv en ny kommentar