hits

I mangel på bedre argumenter

Arendal 20160816.Innvandrings-og intergreringsminister Sylvi Listhaug, nestleder i ap Hadia Tajik, partileder i SV Audun Lysebakken, ordfører i Stavanger Christine Sagen Helgø under debatten om masseinnvandringens utfordringer tirsdag under Arendalsuka.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sylvi Listhaug (Frp) i en tidligere debatt med Hadia Tajik (Ap) og Audun Lysbakken (SV). Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

I mangel på politiske argumenter har nå opposisjonen med Arbeiderpartiet i spissen valgt å komme med moralske argumenter for å overbevise folk om å velge dem.

Det er underlig å se Arbeiderpartiet, som er et ansvarlig parti, vri på utsagn for å skape splid. Dette er taktikkeri på sitt verste.

For å styrke dette taktikkeriet velger man å vri og vende på sitater, og fremstille en bastardisert utgave av sitatene for å styrke et bilde av motstanderen som et forkastelig menneske. Det vil være fornuftig å se på enkelte av disse sitatene og se hva som egentlig sies.

Det berømte Gullstol-sitatet er i sin helhet slik: «Den viktigste faktoren for god integrering er at utlendingene selv vil integreres. En kan ikke bli båret på gullstol inn i Norge. Det må stilles krav, og det gjør vi med dette forslaget.»

Dette sitat kan både være flåsete og muligens noe spissformulert, men det er neppe rasistisk. Det er i alle fall ikke fascistisk. 

På samme måte blir Listhaug angrepet for begrepet godhetstyrann. Dette er ikke et begrep Listhaug har funnet opp, og dreier seg heller ikke om at det er noe galt i å ville hjelpe andre. Det er professor Terje Tvedt som introduserte begrepet for å beskrive en politisk hersketeknikk, hvor politisk uenighet om løsninger medfører anklager om at man er «ond» og «hjerteløs».

I sommer ble hun angrept for å ha konfrontert islamisten Tahir ul Qadri på en ungdomskonferanse mot ekstremisme. Igjen var det ikke selve konfrontasjonen som var problemet, men at hun valgte å gjøre det på denne konferansen.  

Det ser ut som man har lyktes med denne fremstillingen. Det har gått så langt at enkelte ikke går av veien for å implisere Listhaug i drap som ikke har funnet sted.

Etter at en savnet student med utenlandsk opphav ble funnet død i Trondheim valgte en høyt respektert advokat å skrive «Tragedie, hatprat fra statsråden kan bidra til vold». Ingen ting ved denne saken tilsa at dette var et drap, ingen hadde nevnt rasisme med ett eneste ord, men like fullt er det greit å ansvarliggjøre en sittende statsråd for rasistisk motivert vold som ikke har funnet sted. 

Sylvi Listhaug (Frp) besøkte bydelen Rinkeby i Stockholm i forrige uke, med hele medie-Norge på slep. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Listhaug har på en måte blitt «det moralsk forkastelige» som skal forene laget, en felles fiende som kan kalles hva som helst i håp om å vinne noen ekstra stemmer.

Argumentene går ikke på politikken som gjennomføres, fordi store deler av Stortinget støtter tiltakene, men det er retorikken hun fører som er forkastelig. Dette vitner mer om hjelpeløshet enn noe annet. Desperate rop om hjelp i en stadig nedadgående trend. Spørs om hjelpen vil komme.  

Psykolog og forskeren ved New York University Jonathan Haidt har skrevet en bok om temaet politikk og moral, «The rigtheous mind». I denne boka påpeker han at for en liberaler er autoritet og tradisjon assosiert med undertrykking, mens lojalitet ses på som nasjonalisme og andre avskyeligheter. Dette vekker dårlig samvittighet hos de liberale. Med liberale mener han venstresiden i det politiske landskapet.

Når man ser på saken med disse brillene er det kanskje ikke så underlig at venstresiden tyr til denne typen retorikk for å høste noen få stemmer.  Det er nesten så man skulle tro at ord har mistet sin betydning og verdi når man leser hvordan de anvendes av oppegående og velutdannede mennesker.

Det er mildt sagt trist å se på. Det som gjør det enda mer trist er at de samme menneskene som ikke er villig til å sette halen på grisen, når det kommer til islamister, så lett tyr til fascist- og rasiststemplet når det kommer til sittende statsråder de ikke liker. Eller enda verre velger å insinuere at Listhaug er indirekte ansvarlig for drap.

Så når de som i dag skriker aller høyest om verdighet, vrir på utsagn og tar frem den store moralske pekefingeren for å score noen billige poenger i valgkampinnspurten, er det greit å minne om at det bare er to år siden Aps nestleder ville ha direktefly fra Finnmark til Kabul for å mer effektivt kaste ut asylsøkere.

46 kommentarer

Listhaugs bruk av ordene "godhetstyranni" og "gullstol" har blitt forvrengt av redaktører, minst en biskop og flere politikere innklusive Giske og Støre. En utmerket gjennomgang finnes i artikkelen "Trollkjerringa og dei gode hjelparane" skrevet av Kaj Skagen og gjengitt i "Dag og Tid"

arne stray: Skagen har en glimrende gjennomgang, det har du helt rett i.

Et meget godt blogginnlegg som jeg støtter.

Roald Bentzen

Roald Bentzen

Nå har filologien overtatt for politikken. Det er viktig for noen at Sylvis budskap ikke når frem, så da tåkelegges og avspores debatten nesten panisk! FLAUT!

Meget bra. Venstresiden bruker stråmenn, proxyer og fake facts hele tiden. Dessverre er det ingen selvkritikk innen MSM pressen i Norge og den utgjør jo nesten hele pressen.

Erik Grepperud

Erik Grepperud

Meget bra skrevet. Takk!! Og hva med uttalelsene til AUF-lederen Hussaini, om at FrP jubler når barn dør i Middelhavet? Hvorfor i alle dager kommer ikke dette frem i mediene??

Godt skrevet Mahmoud! Godt og få på trykk og så bra beskrevet hva AP holder på med om dagen. Det er i grunn ganske nedrig av AP slik de holder på med og bare diskuterer Listhaugs retorikk og Erna,s leder egenskaper og overhode ikke egen politikk. I dag så langt i valgkampen synes jeg bare AP har fått banket inn en eneste ting de skal gjøre hvis de kommer til makten igjen, og det er 15 milliarder i skatteøkninger og det er vel lite og vinne et valg på!!

Tusen takk for nok et kjempegodt innlegg!

Blueberry Hill

Blueberry Hill

Listhaug sitt problem er at hun er for rå og direkte i kjeften, og det høres mindre pent ut. Det er flere jeg vet om som ikke vil stemme Frp denne gangen fordi de misliker Listhaug intenst. Så hun treffer ikke alle når folk som har stemt Frp i årevis forsvinner. Men AP tar muligens feil om de tror folk går over til dem. Det er Høyre som får velgerne Listhaug skremmer vekk blant dem jeg kjenner. Til gjengjeld drar hun sikkert en del..ja, sorry, ...rasister og sånt. Det ene kan jo oppveie det andre, muligens.

Selv henger jeg fremdeles på gjerdet og har ikke helt bestemt meg, men det blir absolutt ikke rødsiden.

Veldig bra MF. En nøkteren og riktig fremstilling av situasjonen. Det er en skam slik som motstanderne, pressen og tv rakker ned på Sylvi. Hun er en av de få som snakker rett frem og ikke slik som tåkefyrstene. Hun er sannsynligvis helt enig med MF. Likedan som meg selv.

Det bisarre er at Arbeiderpartiet er så veldig imot retorikken til Listhaug, når deres egen Pål Lønseth egentlig sa akkurat det samme da han hadde dette ansvaret:

https://www.aftenposten.no/norge/i/4qxPg/Lonseth-langer-ut-mot-mediene

Det eneste som er forskjellig er ordene som blir brukt.

Da er det latterlig kritikk.

Tore Andersen

Tore Andersen

En god artikkel. Bare lær deg forskjellen på et og ett.:-)

Tore Andersen: Takk. Har nå fikset det. Tror jeg.

Når man ser hvordan AP durer frem og angripe Listhaug i alle mulige sammenhenger så forteller det meg at angrep er det beste forsvar. Noe annet har ikke AP å fare med. Jo forresten, de har lovet 15 milliarder kroner mer i skatteøkning. Er det noen som med sine fulle fem intakt som gir sin stemme til AP? Har ikke vanlige folk mer enn nok å bruke pengene sine på for å få tingene til å gå rundt? Sylvi Listhaug kaller en spade for en spade, påpeker det som ikke fungerer så bra og det kan man ikke for ramme alvor kritisere i alle mulige sammenhenger.

Alltid meget bra innlegg fra Farahmand. Jeg har aldri opplevd en gjeng fra AP som når de åpner munn alltid kritiserer alt denne regjeringen har gjort.

Den verste er Jonas. Etter han kommer Giske som jeg tror ser en vinn vinn situasjon for seg selv i dette valget. Jeg tror Giske tror han blir ny leder av AP dersom Jonas forsvinner, noe jeg mener Støre bør gjøre. Derfor kjører Giske brutalt på med løgner og utenomsnakk, for å tekkes den mest venstrevridde del av AP.

Takk!

Om bare msm hadde vist samme redelighet.

Synonymer til nedrig er blant annet diabolsk, forredersk, ekkel og feig.

Tenke seg til at AP kan våge å benytte slike ord på politiske motstandere?

At uttrykket begrunnes på falskt grunnlag gjør saken bare verre.

Kan ikke huske at venstresiden noen gang har oppført seg slik i en valgkamp. Dette er lavmål hvor hovedfokus er Sylvi Listhaug og eneste argument for at venstresiden anført av AP med SP, SV og MDG på slep bør vinne. Så Giske/Listhaug på VGtv i dag og må si at en slik streng og sint herremann ser man ikke hver dag - heldigvis.

Men synes den tvilsomme artikkelen der Hadja besteg Trolpikken var ganske famøs: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/hadia-tajik/ap-hadia-om-norske-verdier-hoeyre-og-frp-setter-norske-verdier-under-press/a/24108872/

Mye ordspill og en posør som godeste Støre..

AP har tydeligvis ingen egen politikk, men graver seg ned i møkkahaugen mens de kaster skiten mot alle de ikke liker, men hva når de er så dypt i det at all møkke raser over dem og de blir begravet i all skiten?

Flott skrevet!

Jeg setter stor pris på dine betraktninger og evne til å se hva bl.a Listhaug egentlig sier.

De fleste av dagens politikere bygger oppunder politikerforakten, som bare blir sterkere for hvert valg. AP jobber hardt om dagen for å ødelegge sitt eget parti med bl.a personangrep på Listhaug.

MSM har mistet sin naturlige plass som nyhetsformidler, de har tatt rollen som politisk aktør.

Med MSM sin misforståtte rolle og venstresidens nye politikk (personangrep), gjør at jeg stemmer på Listhaug i år...

Rolf Y. Hatlestad

Rolf Y. Hatlestad

AP har til de grader bommet på strategien sin.

Hvor mye får vi tak i AP sin politikk, jo de skal øke skattene med 15 milliarder. Det er alt. Ingen vyer, Nada !!

Årsak: Jo, vri og vrenge på alt de blå kommer med, spesielt

angripe Sylvi Listhaug ? Hva får disse rådgiverne i AP i lønn? Den må være elendig. Men jeg sier : TUSEN TAKK !!

Venstresiden er i ferd med å miste sin definisjonsmakt og takler det ikke/dårlig. MSM er fortsatt på laget og aksepterer inkvisisjonen som peker på heksen Listhaug.

Dette baner vei for neste skritt i strategien som går ut på ansvarliggjøre Erna Solberg for å ha dette sjokkerende vesen med på statsrådlaget...

Dårlig ledelse - rett og slett...

Overaskelsen ligger i at definisjonsmakt ikke er det det en gang var.

En velger ser at "keiseren mangler klær" og blir hørt, takket være nye medier som ikke lar seg kontrollere.

Om Det er Støre eller MSM som ser på dette som det største problemet er usikkert, men det er påfallende og sikkert frustrerende, at disse "andre" mediene har slik gjenomslagskraft.

Logikken til politikere -alle politikere- har stort sett altid stått til stryk:

Når Venstresiden hevder å stå for en mer rettferdig og rettskaffen politikk så fordrer jo det politiske motstandere som har på programmet at de ønsker det motsatte.

Denne aksepten er ikke lenger gitt - til venstresidens (og MSM's ? )overaskelse...

Flott og velfundert innlegg som er forfriskende "anderledes"!

Godt skrevet! Det gjør meg trist at det virker som enkelte folk har mistet evnen til å tenke selv.

Det viktigste for Norge er etter mitt syn at vi unngår parallellsamfunn, og det gjør vi ikke ved å åpne grensene, men behandler de vi allerede har sluppet inn på en god måte. Dvs ikke bedre enn nordmenn, men heller ikke dårligere.

Man må stille krav, det tjener alle på!

Mitt håp for fremtiden er at folk innser at religion er overtro, og at nepotisme undergraver demokratiet.

Religion er en privatsak, finansier det selv!

Politikerne bør jobbe for befolkningen og ikke for sin egen karriere.

Skulle ønske at flere gadd å prøve å reflektere litt mer over sammenhenger, årsak og virkning, men har ikke trua på det ettersom det virker som at nesten alle politiske journalister løper i flokk.

Hva skal til for å lage gode samfunn? For å komme fram til det rette svaret på dette spørsmålet må man huske på at pengetrær ikke finnes, og at innovasjon stopper opp uten motivasjon!

So sant, so sant frå sjølvaste vinstresida. Endeleg torar dei å setje bjella på katta Sylvi, slik at alle kan få sjå at ho berre er ute etter å taka dei stakkars mysa og kasta dei ut or tryggleiken i det norske mysehôlet. Eg er viss på at slikt eit upplegg er det visaste dei kan satsa på, slik at den høge moralen åt høgmoralske Støre au kan få skina. Eg trur beint fram aldri eg såg ein beitre valkampstratesji føre, eg, so då stend det berre att å gratulera heile vinstresida med valsigeren, nett slik skal det gjerast, sann. Jau!

Takk for nok et bra innlegg! Vanvittig at dette faktisk må påpekes...

...en ting er hvordan Ap turer fram i opposisjon (som jeg synes er forkastelig)...

...at de skal slippe inn regjeringskontorene håper jeg vi slipper (for å si det mildt)...

...at media løper ærend med vidåpne øyne og heller flybensin på bålet sier det meste om hvor/hvordan det kommer til å ende...

Bra at det finnes bloggeren av et slikt kaliber, keep up the good work!

Fritjof Olav Andersen

Fritjof Olav Andersen

Arbeiderpartiet har sine røtter i KOMMUNISMEN, og i dag kaller de seg for sosialdemokrater, dvs demokratiske sosialister. Nå lefler de atter en gang med KOMMUNISMEN! Utad sier Jonas G. Støre at AP ikke skal samarbeide med de ytterliggående kommunistene i partiet Rødt, og hobby kommunistene i Sosialistiske Venstreparti.

Off the record: Jonas G. Støre og Co har hatt møter med kommunistene mht hvis AP vinner valget. Det blir et samarbeid. Da får vi en sosialist-kommunistisk regjering.

En stemme til AP og venstresiden er en spiker i kisten mot et mer kommunistisk styresett i Norge. Da kan jeg si dere. Det vil gå til helvete med det som er bygget opp i Norge!!

"Etter at en savnet student med utenlandsk opphav ble funnet død i Trondheim valgte en høyt respektert advokat å skrive «Tragedie, hatprat fra statsråden kan bidra til vold»

Høyt respektert? Siktes det til Mads Åndeløs?? Vennligst oppgi navnet på den som respekterer Mads "høyt"! Finnerlønn utbetales kontant hvis plausibel begrunnelse!

Godt å se at det er noen som har hodet på rette plassen blant de intellektuelle her i landet, under det moralistiske massehysteriet som man nå har klart å hvirvle opp.

En annen intellektuell som i denne sammenhengen bør trekkes fram som en av vårt tids helter er Kaj Skagen med sin analyse som viser hvordan massehysteriet blant hyklere i eliten, er et resultat av vrangtolkninger av Listhaugs ord, helt på tvers av helt elementær allmenndannelse, journalistisk-faglig integritet og intellektuelle dygder, hinsides all alminnelig folkeskikk: https://www.dagogtid.no/trollkvinna-og-dei-gode-hjelparane/

Takk for alltid gode innlegg i debatten Mahmoud Farahmand

Vettugt og bra som alltid Farahmand.

Ja AP gjør det samme som alle andre politiske partier\politikere.

Kan ikke se hva som er overraskende her.

Meget bra skrevet!

Bjørn Iddeng

Bjørn Iddeng

Torbjørn Berntsen kalte en gang en engelsk statsrådkollega for et fordømt rasshøl Det hadde han sikkert rett i, og det var vel passende retorikk for mange i den akademiske eliten som nå kritiserer Sylvi Listhaug. Noen ganger må det tas i så folk forstår budsskapet. Takk både til Torbjørn og Sylvi

Takk!!! Så glad for at det er flere som nå tar til orde og beskriver hva som skjer. Jeg har registrert at det er utrolig mye personangrep og grove ppåstander forran dette valget.

Og det er enda mer skremmende at media sitter stille på sidelinjen og bare publiserer artikkel etter artikkel,uten å komme med kritiske spørsmål til den enkelte. Men dette ser ut til å bli ganske så vanlig. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett Lars Gule være headhuntet for å komme med sine "ekspert uttalelser".Har hele Nrk glemt hva han egentlig planla å gjøre i sine yngre dager? Han planla terror.

Det samme ser man nå med programmet "Faten tar valget". Har Nrk sjekket hennes tidligere uttalelser? Eller at hun elsker Norge, men samtidig drømmer om å få opprettet en islamsk stat?? Garantert!Men det er jo slikt som vi bare skal feie under teppet,og la stå udiskutert.....

Anne K.Hansen

Anne K.Hansen

Slik er det, dessverre. Det er en grufull heksejakt mot Sylvi Listhaug fra visse politikere og media. Ap,Venstre,Krf,Sv og Mdg med lederne i spissen er de verste. Snakk om hatefulle og margesinte folk. Hver dag er det hat og rasismerop fra dem. Møkklei av å høre på klagingen deres for alt og ingenting. De vil liksom ha ett bedre Norge med varme og kjærlighet men fy for en måte å vise det på. Det er de som lager ett splittet samfunn. Politikere som ikke er i takt med virkeligheten ødelegger fremtiden til barna våre. Det finnes ikke sterke nok ord for den urett disse politikerne og media begår mot Listhaug. Skammelig forbilde er de! Støre er ikke krise bare for Ap men for hele landet. En sint og uforutsigbar fyr som overhodet ikke egner seg som statsminister,han er farlig for landet.

Synes regjeringen har vært handlekraftig og gjort mye bra. Erna har stått oppreist i mange kriser som statsminister og viser en dyktighet Støre bare kan drømme om.

Listhaug er en meget dyktig politiker. Hun er realistisk og fremtidsrettet. Er det noe landet og folket trenger så er det forutsigbarhet, det har Listhaug vist tross alle stormene. Frp har flere gode politikere som landet trenger. Vi trenger Listhaug og Frp. Vi trenger ett sterkt Frp og Høyre i regjering for en tryggere fremtid. Godt valg!

Er Arbeiderpartiets ledere og velgere blitt en lysjemobb i sin desperasjon etter makt?

Bra!

Og sjekk Resett.no!

Opplysende artikkel!

Får min venstresideindoktrinering som ikke merkes (som fisken som lurer på hva vann er) til å sprekke opp litt. Det er bare litt trist at hver eneste kommentar jeg så var "på samme side" som forfatteren! Pass på her på nettet er det altfor lett å bli murt inne blandt sine meningsfeller!

Nok et ganske brukbart innlegg av Farahmand ;)

Hvis man også tar seg tid til å sjekke Kaj Skagens grundigere versjon

https://www.dagogtid.no/trollkvinna-og-dei-gode-hjelparane/

vil man oppdage at minst tre biskoper ikke er i stand til å lese innenat. Eller at de samme hyrdene ikke bryr seg med å lese teksten(e) grundig før de tolker den - og er de like slumsete når de tolker Bibelen?

Eller kanskje de forvrenger Sylvi's uttalelser bevisst og ikke unnser seg for å opptre like ondskapsfullt som den gjengse journalist og politiske motstander?

Ikke lett å vite, men det sier vel det meste om norsk offentlig debatt - kvalitetsmessig som et norsk fotballandslag.

Veldig bra skrevet. Og jeg må innrømme at det dummeste jeg hører, er når de røde tilhengerne begynner å trekke paralleller mellom Listhaug , blå velgere og nazisme. Dette viser bare hvor dårlig ap-skolen fungerer.

Det er noe i Godwins lov

Absolutt inne på noe her. Smart mann, du

Syntes innlegget fra Anne K. Hansen ovenfor var meget bra. Ytterligere kommentar trengs ikke utenom at jeg ønsker at dagens regjering fortsetter i 4 nye år. Og at hovedpersonen i årets valgkamp fortsetter i samme departement. Hun er en ener vi knapt har sett maken til i norsk politikk.

Veldig bra skrevet.Er luta lei hetsen mot Sylvi Listhaug. som bare sier fra i klartekst hva svært mange meningsfeller tenker. Er selv opprørt over av at man blir kalt rasist, så snart man ytrer seg ang. den etter min mening feilslåtte innvandringspolitikken. Lykkejegere og "økonomiske" flyktninger m.sugerøret i statskassa må snarest returneres,mennesker i reell nødsituasjon får bli og forventes å dra tilbake så snart situasjonen er trygg i hjemlandet Synes personlig at det er gått altfor langt, da man tar altfor lite hensyn til landets egne innbyggere,unge i etableringsfasen får ikke råd til å kjøpe leilighet,mens de opplever at det flytter flyktninger inn i ønskede boliger,m økonomisk hjelp fra våre myndigheter. Våre eldre må bo i dobbeltrom på gamlehjem (hvis de i det hele tatt får plass) og får servert uspiselig mat, mens fengslene som i stor grad er fylt opp av kriminelle utlendinger får gourmetmat og enerom.Vi har ikke råd til enkelte kreftmedisiner til våre egne osv.Norge er og har alltid vært best i klassen på nødhjelp, og det skal vi selvsagt fortsette med men med sunn fornuft og kritisk sans. Vi trenger heller ikke å sidestille FRP med rasister og sosialister med godhjertede mennesker, det blir bare latterlig. Venter på den dagen da noen av de mektige og rike tåkefyrstene skal dele noe av sin arvede rikdom med våre nye landsmenn, ta dem imot som innlosjerende m.m-da kan man begynne å tro på dem. Nei, det er vi vanlige mennesker helt nede mot fattiggrensa som skal vise forståelse, og forventes å godta den "omvendte rasismen" Kikki

Jeg er skremt. Her prater samtlige partier om mobbing i skolen, uskyldige barn blir nærmest ødelagt og det gjengse er hvilke tiltak som skal iverksettes for å få en slutt på dette. MEN, de samme partier driver nå og mobber FRP og Sylvi Listhaug spesielt på det groveste. Og disse partiene vil ha makten i Norge. Vi trenger ikke mobbepartier til å styre landet, dette sier veldig mye om partikulturen og hva som sviver rundt i hodet på disse menneskene.

Kvar er sosialistane?

Totalt avkledd!

Som på Resett.no

Det er mildt sagt trist å se, høre og lese om en valgkamp på et slikt lavt nivå.Karakteristikkene som blir brukt om enkelte politikere er rene ærekrenkelser. Hadde det enda vært slik at den som uttaler seg kan stå for sin egen og andre politikeres del i partiet, og hva de har fått til og ikke.-

Det eneste som kunne hjelpe dette landet og våre innbyggere er et riktig demokrati, i likhet med Sveits, der viktige avgjørelser som alle berøres av blir bestemt ved avstemning. Eller at man på tvers av alle partier kunne enes om det som er viktig for alle; Barnehager, skole,utdanning, helse, trygghet og omsorg for alle syke. Infrastruktur og utbygging av jernbane istedet for tungtransport. Tilrettelagte arbeidsplasser og hjelp til de som trenger for å komme seg ut i arbeidslivet. Samt en egen " idèbank"sentralt og lokalt der folk kan komme med forslag til nye arbeidsplasser og velferdstiltak.By og bygd må jobbe hånd i hånd. Det skal og bør være levelige vilkår der folk vil bo.

Og ikke minst. Politikere må slutte å gi seg selv velferdsgoder andre lønnsmottakere bare kan drømme om, og i tillegg være så frekke at de ber andre vise moderasjon ved lønnsoppgjør.

Dessuten er det kvalmende å lese om hvordan politikere frir til de eldste i landet ved hvert valg, de som ellers blir glemt. Det er en skam for vårt land at vi ikke tar bedre vare på våre eldste og skrøpelige.Ved hvert valg skylder man på forgjengeren som satt i regjering, som heller ikke løste problemet og sørget for at våre eldste fikk en verdig avslutning på livet i trygge omgivelser.Det er ikke alle eldre som har familie.

Vis meg en politiker som kan tale sak uten skittkasting og som kan evne å samarbeide tross tilhørighet i et annet parti.

De som blir sittende er valgt av folket med et lite håp om positive endringer.For meg har denne valgkampen vært så avskyelig at min stemme er blank.

Skriv en ny kommentar