hits

Jihadist med legeattest

Ubaydullah Hussain Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Jeg er fritatt fra å utfre jihad, jeg er fritatt fra å reise. Jeg har en kronisk sykdom som gjr at min helsetilstand ikke tillater at jeg drar på lange reiser. Dette er ordene til den nå dmte islamisten, IS-sympatisr og selvutnevnt IS-rekrutteringssjef i Norge, Ubaydullah Hussain.

Denne feigheten er gjennomgående for mange ledere i jihadist- og islamistmiljer. De er enten for verdifulle eller for syke til å delta i kamper, men andre kan gjre denne jobben for dem.

Les ogs: Villig til la andre d for islam og sharialov i Norge

De norske islamistene er på ingen måte unike. De minner mer og mer om andre islamister, sånne som man finner i land i som Afghanistan, Iran og Saudi Arabia.

Talibanledelsen sitter selv i Pakistan, nrmer bestemt, Quetta, og drikker sin utvannede te og forteller unge menn at de må sprenge seg selv i lufta, men selv er de altfor verdifulle til å ofres, de måtte jo tross alt lede kampen.

Det Iranske regimet bruke barn ned i seksårsalderen til å rydde minefeltene for dem. Disse barna ble utstyr med kinesiske plastnkler til himmelen, eller paradis om man vil. Disse nklene skal iflge ryktene ha vrt velsignet av Khomeini selv. De fikk disse nklene og ble sendt ut i de irakiske minefeltene. Dette ble disse barnas siste lpetur.I dag brukes også ungdommer og barn av shiamilitser i Midtsten. I Iran rekrutterer man ungdommer til å reise til Syria for beskytte. I stor grad kommer disse fra familier med dårlig konomi. Mange av dem som reiser kommer aldri tilbake. Familien får riktig nok en liten trst ved å falle inn under sttteordningene for martyrfamilier.

Poenget med disse eksemplene over er å vise at dagens islamister i Norge ikke er så veldig annerledes enn deres brdre i andre land, og fra tidligere tider. De bruker de samme metodene, de samme lovnadene og spiller på den samme flelsen.

Les ogs: Den norske islamisten

Vi har sett flere andre som har bidratt til Hussains arbeidet. Riktig nok indirekte, men endog. De har bidratt til å skape en flelse av annerledeshet, en form for såkalt othering et konkret eksempel er et innlegg i Klassekampen der journalisten snakker om muslimenes flukt fra Norge, en hijra. Ganske interessant at det ble et tema og en snakkis ikke så alt for lenge etter at propagandabladet til den islamske stat, Dabiq, hadde en lengre artikkel om temaet.

 Dessverre er dette det eneste eksemplet. Vi ser også at Islamsk Råd Norge bidrar til denne meningslse otheringen

 Ubaydullah Hussain er fritatt fra jihad, men han kan motivere andre til å delta. Han har vel en legeattest som han kan vise ved portene til gena (himmelen).

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar