hits

Når det er greit å mobbe

Uttrykket i ansiktet til Michelle Obama da hun får gave av Melania Trump har blitt en viral vits i sosiale medier. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Hvis noen lurer på hvorfor barn og ungdommer mobber hverandre så er det bare å se til avistitlene som florere i kjølvannet av Trumps innsettelse. Kleine kommentarer om Trump-klanens kvinner ser ut til å være det hippeste man kan skrive om. 
 
Samtidig som millioner av kvinner går i protestmarsj mot Trumps vulgære handlinger og ordbruk, velger enkelte medier å ta for seg Trump-kvinnene. Ikke kan de kle seg, ei heller kan de kjøpe gaver.  De er tross alt i slekt med den usmakelige Trump og fortjener litt tyn. Tenk om noen hadde skrevet de samme tingene om Michelle Obama, eller fru Clinton.
 
Det var få journalister som skrev slik om de to sistnevnte og godt er det, men nå har debatten nådd et nytt lavmål. Den ligner mer og mer diskusjoner som finner sted på en gjennomsnittlig high school, hvor «the in-crowd» snakker nedlatende om dem de ikke liker.

I dette tilfelle ser det ut som «the in-crowd» består av journalister og kommentatorer i pressen. Disse er til tider mest opptatt av å snakke om antrekkene og gavene til kvinnene i Trump-klanen.
 
Det siste og kanskje minst meningsfylte innslaget i denne sammenheng er gaven som Melania Trump ga til avtroppende førstedame, Michelle Obama. Dagbladet mener å vite hvor utilfreds Michelle Obama var med denne gaven
 
Det som er sikkert og visst er at Melania Trump ikke har ønsket denne rollen. Hun har også opptil flere ganger gitt uttrykk for at hun er uenig med sin ektemann i flere saker og ønsker at mannen, Donald Trump, stopper med den voldsomme og meningsløse tvitringen. 

Innlegget fortsetter under bildet. 

Melania Trump sammen med ektemannen Donald. Foto: REUTERS/Mike Segar


Melania Trump er selv en uutdannet kvinne, som kommer fra middelklassen i Slovenia. Til tross manglende utdanning snakker hun seks språk: engelsk, fransk, italiensk, tysk, serbokroatisk og slovensk. De færreste «moteeksperter» og «rosa-bloggere» behersker noe annet enn norsk. 
 
Kvinnen som er fra Novo Mesto, velger nå å bli igjen i New York med presidetparets sønn, slik at sønnen slipper å bytte skole.   
 
For å sitere en bekjent: «Nouveau riche er ekkelt, men den kritikken kan vi heller rette mot den heslige ektemannen, som allerede har dekorert det ovale kontor med gullgardiner. Å sparke oppover er bra. Nå er han blitt president i USA, så spark i vei. Men inntil kona begynner å tvitre koko-meldinger fra Trump Tower, kan kanskje hun få være i fred.»
 
Det er et lavmål når den politiske debatten ender opp på dette nivået. Dessverre ser det ikke ut som noen bryr seg.  
 
Personlig kunne jeg ikke hadde brydd meg mindre om hvilke gaver som blir utvekslet, men min datter på 9 er nok mer interessert. Kanskje det er dette publikumet man sikter seg innpå.  Da bør man helst drive med litt oppdragelse av våre unge. De trenger ikke flere tips på hvordan de skal mobbe og trakassere hverandre.

 

5 kommentarer

Godt at noen tar opp dette. Man får et inntrykk av at mobbing er greit så lenge offeret ikke har det samme politiske standpunkt som media helst vil du skal ha.

Haha jeg vet ikke hva jeg skal si!! Jeg har ønsket oppmerksomhet på dette lenge, nok en gang slår Farahmand til å treffer så det smeller! Jeg begynner elske deg!

Veldig bra skrevet.

Har reagert på det samme selv.

De kan misslike Trump alt de vi,men kritikken bør holdes saklig og seriøst. Spes.I aviser.

Helt enig. Denne fotfølgingen av Trump og alt rundt han begynner å bli latterlig. Jeg er dønn uenig i det meste med Trump, men han er valgt og ved å gi mannen en sjanske kunne man kanskje påvirket han i riktig retning, for Trump har en evne til å snu når kritikken er stor og konstruktiv.

Jeg mener det samme om Mulla Krekar, som på tross av sine meninger jeg ikke deler, så liker jeg personen. Krekar har vært fullt tillatt mobbeoffer i NRK i mange år, og slikt skaper ikke rom for dialog og samarbeid, og å kunne påvirke han i en mer moderat retning. Krekar er en godt skolert mann, har mye kunnskap og kunne blitt en ressurs for norske myndigheter om han i det hele tatt fikk en sjans. Og han er ikke noe værre en presten Bondevik som sendte bombefly inn i et muslimsk land , Afghanistan, eller den kristne gjenfødte Bush som via massive løgner fikk til angrep på både Afghanistan, et angrep som var godkjent allerede dagen før 911, i følge The guardian 10, september, eller Donald Rumsfeldt som utstyrte Saddam med kjemiske våpen i 1983, og som var med å henrette mannen for det samme 20 år senere. Det var viktig for dem å henrette Saddam før han fikk fortalt sin versjon, og det finnes mengder av andre eksempler. Krekar slåss for en kurdisk stat? Alle slåss for det de tror på og med de midler de har. Norge var med og bombe Libya, Trener opprørere i Syria, og mye annet. Er Krekar noe verre enn disse?

Uansett så er ikke mobbing og trakassering greit bare fordi man ikke liker personen, noe som er ganske vanlig i media. se bare Letterman i USA, among others. Hva slags signaler sender dette til de som vokser opp. Er det alle de nye nettrollene mon tro?

Se bare standup komikerne som fråtser i slikt og lever nermest av å drite ut folk offentlig. Nrk kaller gjerne ofte krenkelser for satire osv, en fordekning, og de yngre generasjoner lærer

Eplet faller ikke langt fra stammen

Jaggu det beste som er skrevet i denne saken til nå, på den ene siden oppdrar man barn til å være snille med hverandre, men når det kommer til Trump er alt lov. De verste er og blir voksne, barna har gode læremestre.

Skriv en ny kommentar