Hatet mot homofile i islam

Hatet mot homofile i islam

Terroren har igjen rammet uskyldige i Vesten. 53 mennesker er drept på nattklubben "Pulse", et utested for homofile i Orlando, Florida. Gjerningsmannen, Omar Mateen, er en muslimsk mann som skal ha sverget troskap til den islamske staten IS, også kjent som Daesh.

Den 21. mai i år gikk Daesh' talsmann Abdul Mohammad al Adnani ut og appellerte til muslimer om å gjennomføre aksjoner og ramme dem som støtter kampen mot Daesh. Talen er ikke til å ta feil av, de vantro skulle rammes over alt der det lar seg gjøre, og med alle midler.

"Det finnes ingen uskyldige i korsfarerlandene", kunngjorde talsmannen.

Hendelsen i Orlando
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

"Den aller minste handling du gjennomfører i deres (de vantro) land er bedre og mer verdifull for oss enn den handling du kunne ha gjennomført sammen med oss her (i den islamske stat). Dersom dere hadde håpet på å nå oss, ønsker vi heller vi å være i deres plass slik at vi kan ramme korsfarerne dag og natt"

Talen er i god Daesh-stil fylt til randen av referanser til hadithene og koranen. Daesh skulle ramme Vesten i muslimenes fastemåned Ramadan.

Nattklubben "Pulse" i Orlando er innenfor kategorien av det som i sikkerhetsterminologien beskrives som et "mykt mål", et ubeskyttet objekt der en kan forårsake stor skade og sjokkeffekt.

Det kan like gjerne være et målrettet angrep mot de homofile og LGBT-miljøet.

Det er ingen hemmelighet at homofili ikke er akseptert i Islam, og undersøkelser viser at mange muslimer i Vesten er imot at homofile får praktisere sin legning. En forskningsrapport fra Pew Research Center i Washington DC viser at 45 prosent av muslimer i USA aksepterer ikke homofili, og mener at det skal ikke oppmuntres til homofili. Pew understreker likevel at dette er en forbedring fra den forrige undersøkelsen i 2007, da det sto enda verre til. Tallene over er ikke unike for USA. I et land som Storbritannia ser vi lignende resultater. Om lag 52 prosent av muslimene i Storbritannia mener at homofili bør forbys, 47 prosent mener at  homofile er uegnede som lærere.

I Saudi Arabia og Iran blir homofile halshugget og hengt. Flere andre muslimske land har også dødsstraff for homoseksuell adferd.

Siden opprettelsen av den islamske staten i Irak og Syria 2014, har Daesh kastet dusinvis av homofile fra hustak. Andre har blitt steinet til døde.

Handlingene er rettferdiggjort i koranen og i islamsk tradisjon.

Muhammeds første etterfølger, Abu Bakr, lot en homoseksuell mann bli brent på bålet. Den fjerde kalifen, Muhammeds sønns svigersønn, Ali, beordret en mann som hadde seksuell omgang med en ung gutt å bli kastet fra minareten på en moské. Han dømte andre til døden ved steining. En av islams tidligste lærde Ibn Abbas (død 687) anbefalte som passende straff å først kaste den dømte fra den høyeste bygningen i byen og deretter steine ham.

Interessant nok gjør dagens kalif og lederen for Daesh, Abu Bakr al-Baghdadi (som er vel bevandret i islams lære),  et unntak for hellige krigere i felt. Han skal angivelig ha utstedt en fatwa i 2015 som tillater Mujahedeen å "nyte" unge gutter om kvinner ikke er tilgjengelige.

Den prominente lærde og styrelederen for Fiqh (Islamsk lov) Council of North America, Muzammil H. Siddiqi har sagt at "homoseksualitet er en morlasksykdom og en synd". Folk erverver disse onde vanene på grunn av manglende veiledning og opplæring."

Det har i det hele tatt vært liten vilje å spore hos muslimske ledere i Vesten til å ta et oppgjør med den utstrakte homofobien som eksisterer blant muslimer og i muslimske land.

Den som leser kommentarenefeltene hos nyhetskanalen al-Jazeera de siste to dagene vil raskt finne ut at gjerningsmannen har støtte hos mange muslimer. Flere anser handlingene som "en straff fra Allah", eller "er en gave fra ISIS".

Det er ingen tvil om at terroren i Orlando er utført i islams navn, og at gjerningsmannen hadde en religiøs motivasjon. .

Alt det som er skrevet over tatt i betraktning, kan man påstå at volden er utført i islams navn, Dessverre mener enkelte prominente samfunnsdebattanter at det å nevne gjerningsmannens intensjon og motivasjon er feil. Man bør vel helst ikke snakke om slikt. Videre er det enkelte som insinuerer at de som kritiserer denne handlingen og ikke andre voldshandlinger er opportunister.

De som fortsetter å benekte at disse handlingene er religiøst motivert gjør seg selv og samfunnet en bjørnetjeneste. Vi må erkjenne det faktum at terror i islams navn er en reell trussel. Bare da kan vi finne tiltak for å bekjempe den. Muslimer og ikke-muslimer i fellesskap.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits