hits

Nyttige idioter

Øst politidistrikt på Romerike inviterte i januar Norges mest kjente radikale muslim og salafist, Fahad Qureshi fra IslamNet, for å snakke om radikalisering. Han har tidligere sagt at homofile, utro og de som har forlatt islam bør steines til døde.

Denne uken ble foredraget lagt ut på YouTube. I regi av IslamNet.  

Foredraget gir i seg selv et interessant innblikk i et fordreid verdensbilde. Bare 0,3 prosent av terroren i Europa blir begått av muslimer. Det tallet henter han "inspirasjon" til fra en Europol-statistikk som omfatter alle angrep tilknyttet eller inspirert av grupper som er definert innenfor terrorgrupper. Fra dyrevern til separatister og islamister. Statistikken teller alle registrerte forhold, fra tagging til dødelige angrep. 

Qureshi kan videre fortelle at islamisme ikke er ekstremisme, og at alle troende muslimer egentlig er islamister. 

IslamNet representerer ifølge Qureshi med andre ord mainstream islam. 

Et av Qureshis mottiltak mot radikalisering er å invitere flere "lærde" til Norge for å ha diskusjoner med ekstremister. En av disse lærde som Qureshi ønsker å få til landet er med britiske hatpredikanten Haitham al-Haddad. I tillegg til den vanlige listen av avskyelige holdninger til homofile, kvinner og frafalne, er al-Haddad en sterk tilhenger av å inngå giftemål med mindreårige jenter, og har oppfordret muslimer til å omgå britisk lov. I desember i fjor avlyste IslamNet et planlagt besøk av al-Haddad etter sterk kritikk. 

Det er tragisk å se myndighetenes antiradikaliseringsarbeid bli en plattform for misjonering av radikal islam, og det er et slag i ansiktet på alle oss som daglig jobber seriøst mot radikalisering og ekstremisme. 

Det er også grunn til å advare mot en tendens til en for sterk tro på alliansen med moskeene og de religiøse lederne i møte med radikaliseringsproblemet. Så lenge de ikke er interesserte i ta et oppgjør med de ekstreme kreftene som finnes på innsiden av moskeenes vegger har de lite å bidra med. 

Man kan bare undre seg over hvilke vurderinger som er gjort på Romerike. Trodde de virkelig  at de kunne lære noe av å høre på Qureshis propaganda? 

Etter monologen mottok Qureshi spredt applaus fra de som var til stede. Han fikk ingen kritiske spørsmål. 

Han tok med seg en liten liten symbolsk gave fra politiet. Den største gavepakken er likevel videoen som skal brukes til å rekruttere flere til sitt salafistmiljø.

Lenin kalte de som støttet sovjetkommunismen i Vesten for nyttige idioter. Politiet på Romerike må slutte å opptre som nyttige idioter for salafistene. Qureshi og IslamNet er en del av problemet, ikke løsningen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar