hits

Fanget mellom realitetene og moralismen

Nok engang skyller moralismen innover arbeiderpartiet. Nå er de plutselig usikre på om de er for eller imot det asylforliket de var med å vedta for kun åtte uker siden. Det er jo tydelig at populismen er alt og resten er intet.

13. april 2015 uttaler Ap-leder Gahr Støre at han ikke ser behovet for å endre hovedprinsippene for asylpolitikken. 14. april gir AUF lederen klart uttrykk for at han ønsker å ta imot 5000 syriske flyktninger. Fem dager senere har moralistene overbevist Gahr Støre, og han har forandret standpunkt. Nå ønsker han å ta imot 10 000 flyktninger. Det var jo rett før valget og det var viktig å fiske noen ekstra stemmer. 

I løpet av høsten 2015, da realiteten traff politikerne, og de oppdaget at asylstrømmen til Norge begynte å komme ut av kontroll valgte de å inngå det som nå kalles asylforliket. Med bred enighet på Stortinget ble forliket vedtatt. Alle partier unntatt SV og MdG, selvfølgelig, sa seg enig i forliket. Dette ga innvandringsminister Listhaug et klart mandat og marsjordre for å iverksette tiltakene som hadde til hensikt  å redusere asyltilstrømningen. Blant annet nevnes følgende: «sikre retur av personer med åpenbart grunnløse asylsøknader til Norge eller personer som har fått avslag på søknaden, og gi dette arbeidet høyeste prioritert?.».  Dette var Arbeiderpartiet enig for ca 2 måneder siden, men idag er partiet i harnisk over at tiltakene gjennomføres.  

Nå som grasrota i Arbeiderpartiet snur kappen etter vinden har de, i god ånd, glemt at deres parti tradisjonelt har vært for en streng innvandringspolitikk. Da vi kom til Norge for snart 30 år siden var det familier med små barn, eldre og andre som ble returnert både til Iran, Irak og Afghanistan. Det var krig i alle disse landene, og ordet deportasjon ble også brukt flitting av utlendingsmyndighetene.  

Det hele kan jo skyldes en misforståelse i Ap-ledelsen. Det ryktes at Støre har en noe uklare kommunikasjonsform. De færreste jeg snakker med forstår hva han egentlige mener og står for. Et av de bedre eksemplene på dette er «Hamas-intervjuet» hvor han ber journalisten starte intervjuet på nytt fordi han hadde forsnakket seg ganske grovt, og for engangs skyld var ganske klar i talen. 

Innvandringsminister Listhaug som ikke er kjent for å være handlingslammet eller uklar i sin kommunikasjon (dette er i forhold til førstnevnte), står på den andre siden av denne saken. Hun har iverksatt tiltak som var vedtatt i forliket, om man vil innrømme det eller ikke har dette medført reduksjon i tilstrømningen av asylsøkere. Man kan godt være uenig i tiltakene som Listhaug gjennomfører, men enkelte  prøver å fremstille dette som noe hun gjør på eget initiativ. Det kan virke som det er viktigere å fremstille regjeringen som den store stygge ulven, istedenfor å ta ansvar for det man har vedtatt.       

Ap-ledelsen må på et eller annet tidspunkt bli enig om hva de egentlig mener og hva de egentlig står for selv om det går dårlig på meningsmålingene. 

Tåke-prat hjelper lite.  

16 kommentarer

Flott og leses hva du skriver Mahmoud! Har lest noen innlegg du har hatt på bloggen din i det siste, og synes du skriver mye klokt og som jeg er veldig enig i. Du skriver du er hobbypolitiker i din presentasjon!! Kanskje du skulle ta skrittet fult og helt inn i politikken for den trenger dine meninger og slike som deg. God Helg og takk for fint innlegg.

Urd Synøve Vandbakk

Urd Synøve Vandbakk

Alltid fint å lese deg, er som regel helt enig. Takk skal du ha :-)

Det står dårlig til med Arbeiderpartiet.

Ledes av en tidliger Høyremann og mangemillionær.

Når man ser på ledelsen ellers, ja da burde man vel ha skiftet navn til Akademikerpartiet.

Fremstår som et vinglete og uansvarlig parti. Mer opptatt av å få makten enn å utvise ansvarlig politikk kan det se ut som.

Fra GHB, Stoltenberg og til Støre, ja det virker som deres førsteprioritet ikke er deres egne, men en internasjonal agenda mot det multikulturelle.

Et parti jeg absolutt ikke har tillit til lengere.

Vårt fedreland er ikke tjent med at et slikt parti sitter i førersetet.

Hans Kr. Magnor

Hans Kr. Magnor

Et meget informativt og godt logginnlegg.

Som ovenstående kommentator, håper også jeg at du en dag tar skrittet fullt ut og blir politiker på heltid.

Med ditt ståsted, bakgrunn og ordlegging uten politiske floskler som vi dessverre forsynes med at dagens heltidspolitikere mener jeg absolutt du har noe å bidra med i norsk politikk.

Stå på.

Dette var oppklarende og interessant lesing.

Bra sagt

Jeg sliter også med å forstå hva Støre mener.

I Aftenposten i dag f.eks, sier Støre på innpust at Europa er på vei mot avgrunnen, og på utpust at Listhaug skaper frykt. Det henger ikke helt sammen.

-Europa står på kanten av stupet og risikerer en «eksplosjon»

-Sylvi Listhaug kan skape en fryktkultur.

I 2009 ville Støre gjøre angrep på religion straffbart som hatkriminalitet, og da det ble nedstemt kalte han det en klok avgjørelse, for så senere å kalle det et kompromiss han kan leve med.

At Støre som er så uklar rundt ytringsfriheten, kan bli Norges statsminister, skremmer meg mer enn islamister og høyreekstreme tilsammen.

Nok en bra artikkel. Saklig og reklektert, som vanlig. Bare så trist at det er så mange hatere i politikken og pressen, som er mer opptatt av å ta spilleren enn ballen.

Det er viktige ting du skriver om her.

Jeg føler at når politikere går tilbake på ting de tidligere har sakt, så behandler de velgerne og landets befolkning på en svært nedlatende måte. Det virker som de synest det er alreight å bløffe eller avfeie ting de har sakt. De fleste av landets befolkning med interesse for politikk klarer å få med seg hva en politiker sier, når han så i ettertid forsøker å avfeie det, så er ikke bare det en negativ handling ovenfor journalisten, men også en negativ handling ovenfor befolkningen. Hvor en sitter igjen med en følelse av å bli forsøkt bløffet.

Jeg tror uansett parti, så setter velgerne stor pris på en politiker som har meningers mot, og virkelig står for dem.

Og det så skulle hende at en politiker endrer syn på en sak, så tror jeg alle i Norge vil forstå politikeren om han sier rett ut at han har endret syn etter hvert. Men å gjøre som Støre å vingle att og fram, samt avfeie ting han åpenbart har sakt, så behandler han befolkningen på en svært nedlatende måte. Når Støre benekter ting og avfeier ting, så tror jeg ikke det bare er journalisten som føler seg forsøkt bløffet, men også befolkningen.

En sitter igjen med følelsen av at en som velger blir behandlet som om en er dum og ikke forstår hva det er han egentlig har sakt.

Om en prinsipfast politiker endrer mening i en sak, så tror jeg samtlige vil akseptere at politikeren ærlig erkjenner at han har endret syn, da samtlige kan endre mening etter at ny kunskap om en sak er fremkommet. Men å forsøke å tåkelegge hva han tidligere egentlig har sakt og egentlig har ment, er bare å fornærme folk.

Jeg tror samtlige velgere ønsker seg en prinsippfast og klar politiker som en vet hva han står for. Og om han endrer mening, så er det enkleste å være ærlig; alle forstår det og verdsetter det.

Støre fremstår bare som han forsøker å så splid samt ri flere hester samtidig. Men det er en kust Støre åpenbart ikke behersker og således aldri vil slippe fra med æren i behold.

Igjen treffer du spikeren på hodet Mahmoud.

Det er nok bare å innse at "stemmefiske" er det helt dominerende i for AP denne saken. Alle prinsipper om å stå ved avgjørelser tatt, overveid eller i panikk, kastes overbord.

For de som ikke har sett "tåkefysten's" oppsiktsvekkende mageplask kan se det her: https://www.youtube.com/watch?v=DwdgimM4BDA

Takk Pål T. Jørgensen for at du viser oss hvordan ting henger sammen!

Håper velgerne nå har forstått at Høyre styrer landet vel så bra som AP og er til gjengjeld forutsigbare til tross for de uforutsigbare "samarbeidspartiene".

Har lest flere av dine blogginnlegg I det siste og støtter opp om hva flere skriver. Sjeldent å finne så gode og klare kommentarer fra en politiker, så hvorfor ikke ta steget fullt ut.

Tydelige politikere er sjelden vare og bør dyrkes fram - uansett parti.

Støre har kommet mellom barken og veden. Hans underordnede vil at han skal tale som SV, men han har hodet i retning høyre. Jeg setter vekt på å bevare sin identitet og ideologi i stede for å slette seg selv som menneske. Viss det går det veien, hadde jeg ikke vært i tvil. Nemlig å forlate AP og heller melde seg til Høyre. Rett og slett bytte beite, så lenge han får beholde sitt syn på hvordan Norge skal unngå katastrofe.

Liker å lese bloggene dine, du sier mye andre ikke tørr.

Gard Storeide

Gard Storeide

Godt skrevet.

Vigdis Bolstad

Vigdis Bolstad

Modig og klar tale!Jeg synes Ap er utrolig feige,men handlingskraft er jo noe de har manglet i mange år!Virker som det aller meste i samfunnet er infiltrert av Ap,tenker da spesielt på UDI,SSB og POD,for å ta noen eksempler.Tror Frp og Høyre ville være tjent med å bytte ut endel folk i disse byråkratiene....Asylstrømmen må stoppes,ellers vil Norge snart være like fortapt som Sverige.Dessuten vil mange fler få hjelp i flyktningleire.At Islam får mer makt i Europa ved massemigrasjon,ser jeg ikke på som positivt.Vi valgte politikere for at de skal trygge Norge som land og oss som borgere,Matlary sier mye bra om akkurat dette.Snart er det kun Listhaug og co,som tar fullt ansvar for det,og det er helt nødvendig! Tusen takk for din alltid klare og kunnskapsrike blogg!

Stå på MF. Jeg leser alt du skriver på nettavisen eller HRS sin hjemmeside rights.no.

Du er super dyktig. Ikke minst intervjuet ditt hos NRK. Viktig at de med førstehåndserfaring deler med oss andre og informerer om hvordan tingenes tilstand egentlig er.

Mvh

daniel

Takk for kjempegode innlegg.

Skriv en ny kommentar